ILON JA TOIVON KOHTAAMISIA ZOOMISSA JA PUHELINLANGOILLA

28.4.2020

Trapesa-yhteisö toimii yhteistyössä ja elävän vuorovaikutuksen keinoin se tuo toivoa poikkeusaikoinakin avoimin mielin ja uusin ideoin. Tarvitsemme kaikki toisiamme. 

Virtuaalikahvila:  TRAPESA CAFÉ on avoinna joka keskiviikko klo 12-13 zoom-alustalla, jonne pääsee linkkiä klikkaamalla, kun lähetät meille sähköpostiosoitteesi olohuone@trapesa.com.

Soittokierrokset: Me työntekijät olemme soittaneet eri kanavien kautta tutuille kävijöille, joiden yhteystiedot meillä on ollut käytettävissä. Saamme kuulla kuulumisia, ajankohtaista tietoa tarpeista ja toiveista sekä keinoista pitää yhteyttä kunkin elämäntilanteen mukaan.

Hyvinvointi: Mielen hyvinvoinnin asiat ovat Trapesan pääteema tänä vuonna. Sen osana on kokoontunut venäjänkielinen toivo-ryhmä. Aloitamme englanninkieliset rentouttavat ja energisoivat meditaatioaamut ja illat ma 11.5. alkaen kahden viikon jaksona. Suomenkielinen meditaatiojakso toteutetaan sen jälkeen. Myös joogaryhmä starttaa uudestaan, kun osallistujat saadaan tutustumaan virtuaaliryhmään. Arabian- ja kurdinkielisten mielen hyvinvointiin, tunteisiin ja vaikeiden asioiden käsittelyyn liittyvä toiminta alkaa porrastetusti touko-kesäkuussa. Näihin ohjelmiin voi ilmoittautua soittamalla työntekijöillemme tai osoitteessa olohuone@trapesa.com.

Ryhmätoiminta: Käytämme kohtaamisiin ja harrasteisiin tällä hetkellä pääsääntöisesti zoom-alustaa, koska se on useimmille helpoin tapa linkittyä mukaan toimintaa, pitää omia pulinaryhmiä, oppia yhdessä ja nähdä kasvokkain.

Hyvän suosion on saanut myös suomen kielen keskusteluklubit, joita ohjaa opiskelijaharjoittelija Tiina Kaila, Metropolia AMK. Osallistujat on pääosin Espoosta ja Uudeltamaalta, mutta nettiyhteys on verkostoinut keksustelijoita myös ympäri Suomea.

Venäjänkielisten daamien uusi kokoontumisaika on toistaiseksi torstaisin. Lasten ja aikuisten taideryhmät jatkavat myös zoomin keinoin (täynnä). 

Puhelinneuvonta auttaa arkisin niitä, joilla on puutteita kieli- tai digi-taidoissa ja tiedonhankinnassa. Kysyntä on suurta. Olemme auttamassa myös Espoon kaupungin uudessa korona-puhelimessa, joka palvelee 16 eri kielellä. Työn mahdollistaa päärahoittajana STEA ja Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta. 

Projektit: Kehittämistyötä tehdään täällä arkityön taustalla myös.

Mielen portti -hyvinvointihankkeessa järjestöjen, yhteisötalojen ja Espoon kaupungin sote-ammattilaiset kehittävät työpajoissa ulkomaalaistaustaisten palveluprosesseja, mitä tässä ajassa entistä enemmän tarvitaan hädässä olevien ihmisten auttamiseksi. Teemoina ovat mm. ammattilaisten poikkihallinnollinen ja käytännöllinen yhteistyö, asiakaskuulumisten jakaminen, työnjako, yhdessä kouluttautuminen ja voimavarojen ylläpitäminen paineisessa työssä. Asiakkaille suunnatut toiminnot ovat alkamassa porrastetusti. Projektirahoitus tulee STEA:lta.

Helinä Rautavaaran museon Tekemisen meininki -projekti näkyy toiminnallisten video-työpajojen jakamisena youtubessa, vimeossa ja somessa. Voimme näin tukea monitaustaisia osaajia, freelancereita, yrittäjiä. Rahoittajana Espoon kulttuurilautakunta.

Viestinnän ja globaalikasvatuksen rahoituksella (Ulkoministeriö) voimme pitää esillä myös kestävän kehityksen periaatteita. Se näkyy eritaustaisten yrittäjien, start-upien ja teemasta kiinnostuneiden yritysten työpajoina ja mobiilioppimisen työkalujen kehittämisenä hankkeessa.

Työ- ja elinkeinoministeriö tukee toimintaa, jossa valmennetaan itsemäärämisoikeuden ja eri-ikäisten seksuaaliterveyden tietoutta ja ymmärrystä eri työmuodoin.  Kokemuksia ja tietoa jaetaan yleisökeksusteluissa ja suljetuissa ryhmissä.

Ollaan yhteyksissä. Voi hyvin!