JUHLIVA TRAPESA - Eri kielet, kulttuurit ja katsomukset yhdessä

12.2.2019

Saamelaisjuhla, Runebergin päivä ja venäjänkielinen trubaduuri ovat Trapesassa esillä, koska ne kertovat suomalaisten vähemmistöjen vaikutuksesta yhteiskuntamme kehittymiseen ja rikastamiseen. Viime vuonna Trapesassa kävi 45 eri kansallisuutta. Suomalaiset olivat suurin ryhmä, ja kaukaisin vieras oli Uudesta Kaledoniasta Tyynenmeren keskeltä.

Trapesa on espoolaistamiskeskus niin junan tuomille kuin maailmalta rakkauden, opintojen, työn tai turvan takia tulleille. Mukavaa hyggeilyä syntyy yhdessä alkuperäisten espoolaisten ja vierailijoiden kanssa - suomeksi.

Kevään 2019 Trapesan ohjelmassa edellämainittujen ryhmien lisäksi on tulossa mm.:

NOURUZ 21.3.: Persiassa (nyk. Iran) jopa 5000 vuotta sitten alkanut sikäläisen uuden vuoden juhlan vietto on laajentunut koko Lähi-Itään ja naapurimantereille.  Se on myös valon juhla, joka sopii kevätpäivän tasauksesta iloitsemiseen myös Suomessa. Lue lisää: https://www.officeholidays.com/holidays/iran/nowruz 

KARJALAISEEN TAPAAN vietetään 5.5. Mirhantuojain kappelin vihkijäisiä, ristisaattoa ja ruokajuhlaa. Arkkipiispa Leo ei ole ainoa, joka tässä tilaisuudessa pagisee karjalan kielellä!

EUROOPPA-juhla toukokuun alussa tuo espanjalaiset, italialaiset ja ehkä ranskalaiset muusikot, ruuat ja tunnelmat Trapesaan.

KAIPAAN ÄIDIN ARKEA - KURDISTAN-valokuvanäyttely touko-kesäkuussa koskettaa perheen tarinana ja tekee vaikutuksen äidin askareilla, vuoriston ja luonnon kauneudella.

KESÄPIKNIKillä opastetaan kiinalaisopettajien johdolla TAI CHIn lempeään mutta vaikuttavaan liikuntaa, grillaillaan yhdessä ja nautitaan eri maiden aisteja herättävästä kulttuurista musiikin, pelien ja maistijaisten äärellä.

Juhliva Trapesa - Kaikki kielet, kulttuurit ja katsomukset rinnakkain.